Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Dutch Seasons is een samenwerkingsproject tussen de Dizzy Dutch Duck Community en het Nederlands Instituut in Sint-Petersburg. We willen het Russische publiek bekend maken met de Nederlandse muziekwereld en een dialoog tussen de mensen van de verschillende landen initiëren door de uitwisselingservaringen op muziekgebied. 

Dutch Seasons bestaat uit concerten, lezingen en workshops door Nederlandse muzikanten en artiesten.

Deelnemende muzikanten:

Vincent Houdijk

 

Op 25 en 26 november vindt de vijfde editie van het programma Dutch Seasons plaats! Na een noodgedwongen lange pauze wegens de coronapandemie, zijn we extra blij dat we weer Nederlandse muzikanten mogen verwelkomen in Sint-Petersburg. Ditmaal zal vibrafonist Vincent Houdijk afreizen om twee concerten en een masterclass te geven. Daarnaast neemt hij deel aan de jury van het Drum Wave festival.

25/11: Optreden Vincent Houdijk met de Sint-Petersburg Jazz Philharmonia

In een unieke samenwerking tussen Vincent Houdijk en de Sint-Petersburgse jazzphilharmonie zal een bijzonder concert opgevoerd worden.

26/11: "Canto Ostinato" in de Nederlands hervormde kerk van Sint-Petersburg

Vincent Houdijk zal het betoverende Nederlandse stuk "Canto Ostinato" van Simeon ten Holt spelen in de voormalige Nederlandse kerk aan de Nevski Prospekt. De bezetting bestaat uit Vincent Houdijk op de vibrafoon, met daarnaast een ensemble van percussiewerkers uit Sint-Petersburg.

 

Harmen Fraanje

Van 6 tot en met 8 september 2019 was Harmen de vierde gast van het Dutch Seasons-project: hij gaf hierbij twee concerten (één met band, één solo) en een masterclass.

Harmen Fraanje (1976) is een Nederlandse pianist, componist en muziekdocent. Hij is betrokken bij verschillende projecten, zoals zijn eigen soloproject, trio Reijseger Fraanje Sylla, een kwartet met Magic Malik, Brice Soniano en Toma Gouband, een duo met Anton Goudsmit en een nieuw kwartet met Frederik Ljungkvist, Clemens van der Feen en Tristan Renfrow. Hij treedt op met originele muziekstukken, maar altijd met veel ruimte voor improvisatie.


Sasu Schildt

In samenwerking met Dizzy Dutch Duck en het Finse Instituut in Sint-Petersburg presenteerde het NIP de muzikant en componist Sasu Schildt van het Conservatorium van Amsterdam. De muziek van Sasu Schildt is een mix van verschillende genres geïnspireerd door EPROM, Flying Lotus, J Dilla, Madlib, Tom Waits, Howling Wolf en Backstreet Boys. Tijdens zijn bezoek aan Sint-Petersburg gaf hij twee concerten en één masterclass.


Jasper Blom

De Nederlandse saxofonist en componist van het Conservatorium van Amsterdam Jasper Blom gaf op 23 mei een concert in samenwerking met de band Dizzy Dutch Duck. Het concert vond plaats op de New Stage van het Aleksandrinskii Theater in Sint-Petersburg. 

-


StarkLinnemann

De formatie StarkLinnemann heeft sinds de oprichting in 2012 met uiteenlopende bezettingen laten zien zeer veelzijdig te zijn wat betreft muziekstijlen. Dit is te horen op de albums Awake (2014), Transcending Chopin Volume 1 (2016) en Transcending Chopin Volume 2&3 (2016). Het genre van StarkLinnemann is het beste te omschrijven als: Universal – Crossover – Music. In november 2018 gaf StarkLinnemann drie concerten en een masterclass in Sint-Petersburg.