Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

In maart 2022 na de oproep van de Nederlandse regering om institutionele academische samenwerking met Russische instellingen te bevriezen besloot de UvA de activiteiten van het NIP op te schorten.

Vanaf dit moment vinden er geen projecten en programma’s met Russische instellingen plaats, er zijn geen bezoeken van Nederlandse studenten en onderzoekers aan Petersburg. In oktober 2022 is er besloten dat het NIP – als één van de NWIB’s en instituut van de Nederlandse universiteiten – ruimte heeft om in Nederland activiteiten te kunnen organiseren voor zijn Nederlandse doelgroep, namelijk Nederlandse studenten en onderzoekers met interesse in Russian Studies.

Het NIP is al jaren een bijzondere ontmoetingsplek geweest voor Nederlandse en Russische studenten en onderzoekers, zowel in Rusland als in Nederland. Het aspect van community building is zeer nodig: zo kan het NIP een ontmoetingsplek online en offline blijven voor de Nederlandse studenten en academici die meer van Rusland willen weten en vooral in contact willen blijven met elkaar, ook in de omstandigheden van nu. 

Onze huidige projecten voor slavisten: