Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Via dit programma kunt u drie maanden naar één van de vijf NWIB’s  (de Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland) om hier onderzoek te doen, lezingen te geven en een bijdrage te leveren aan het intellectuele klimaat van het instituut in Florence, Rome, Sint-Petersburg, Athene of Caïro. 

Visiting Professors Programma: doe een voorstel voor 3 maanden onderzoek aan een Nederlands Wetenschappelijk Instituut in het Buitenland (NWIB).

Het NWIB Visiting Professors Programma biedt UD’s, UHD’s en hoogleraren van aangesloten universiteiten een unieke kans om ongestoord te kunnen werken in een inspirerende en stimulerende omgeving. Via dit programma kunt u drie maanden naar één van de vijf Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland (NWIB) om daar onderzoek te doen, lezingen te geven en zo een bijdrage te leveren aan het intellectuele klimaat van het instituut.

Voorstellen indienen mogelijk tot en met 15 maart 2022.
Geïnteresseerd om voor onderzoek een periode van 3 maanden in het najaar van 2022 of het voorjaar van 2023 aan één van deze instituten door te brengen?

Bekijk de voorwaarden en meld u tot en met 15 maart aan via het aanmeldformulier dat u op de NWIB website kunt vinden: