Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Stage

We bieden jaarlijks stageplaatsen aan voor initiatiefrijke studenten van de participerende universiteiten. Kennis van het Russisch is een pre.

In 2022 biedt het NIP een stage aan voor initiatiefrijke studenten van de participerende universiteiten.

Tijdens de stage verbeter je je algemene taalvaardigheid en communicatieve vaardigheden op zakelijk niveau, verkrijg je inzicht in de taken en werkzaamheden van een in Rusland opererende Nederlandse vertegenwoordiging, en doe je ervaring op in de organisatie van verschillende activiteiten.

Stagevarianten 

  1. 8 weken (280 uur), 10 ECTS-studiepunten, 800 Euro 
  2. 10 weken (336 uur), 12 ECTS-studiepunten, 1000 Euro
  3. 12 weken (420 uur), 15 ECTS-studiepunten, 1200 Euro

De stageperiode is in overleg. Flexibele stagevarianten in overleg met student zijn mogelijk.

Studiepunten worden door eigen opleiding toegekend, op basis van een goedgekeurd stageplan en een stageovereenkomst tussen het NIP en de faculteit. 

Stagewerkzaamheden en -vergoeding

Je verricht vertaalwerk, PR via sociale media en onze websites, communicatie met Nederlandse partnerorganisaties, je gaat zelf teksten schrijven in het Nederlands, je helpt met de organisatie van onderwijsprogramma's en evenementen, verzamelt en verwerkt informatie en verleent assistentie bij andere voorkomende werkzaamheden. Je wordt ook geacht met een studie-gerelateerd onderzoek/project te komen, kortom, op het NIP word je heel belangrijk voor het team.

De bovengenoemde stagevergoeding is een totaal bedrag en wordt in de loop van de stage in twee gelijke delen uitbetaald op de Nederlandse rekening van de stagiair. 

Zijn er geen stageplaatsen meer beschikbaar of spreek je niet voldoende Russisch? 

Het is ook mogelijk om zonder vergoeding of met een deelvergoeding aan het NIP of een Russische partnerinstelling van het NIP (bijv. Hermitage) stage te lopen. Het NIP kan in dit geval formeel en inhoudelijk je stagebegeleider zijn.

Aan studenten met niet voldoende of geen kennis van het Russisch, biedt het NIP scriptiebegeleiding en faciliteiten aan. Als een stageplaats vacant is, kan een niet-Russischtalige student ook in aanmerking komen voor een (project)stage.

Net afgestudeerd?

Net afgestudeerden (tot 1 jaar na datum van afstuderen) komen ook in aanmerking voor een werkstage (met stagevergoeding) aan het NIP voor een periode van 1 tot 3 maanden. Deze werkstage is alleen mogelijk in het geval van beschikbare plekken bij het NIP.

Meer informatie

Voor informatie over beschikbare plaatsen in de gewenste periode, kun je mailen naar de directeur van het NIP, dr. Olga Ovechkina:o.ovechkina[at]nispb.ru. Om in aanmerking te komen, stuur je vervolgens je CV en een aanbevelingsbrief van je docent.