Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Vanaf maart 2022 zijn de activiteiten van het NIP in Rusland opgeschort wat betekent dat er geen gezamenlijke projecten met Russische staatsinstellingen ontwikkeld worden. Het NIP blijft echter de vertegenwoordiging van zes Nederlandse universiteiten en verleent ondersteuning aan de Nederlandse onderzoekers, docenten en studenten van Russian studies breed. Om het aspect van community building te bewaren en ontmoetingsplek voor slavisten te blijven organiseert het Instituut af en toe evenementen voor het NIP-netwerk in Nederland. Afgelopen evenementen:
 • Beroepsoriëntatie-middag bij de UvA

  12 april 2024

  De Beroepsoriëntatie-middag werd voor studenten en alle geïnteresseerden georganiseerd door de opleiding Russische en Slavische studies aan de Universiteit van Amsterdam samen met het Nederlands Instituut in Sint-Petersburg.

  Na het gesprek met NIP-alumni (Eline Helmer, Boris Staal, Jacob Boon) werd ook een NIP-documentaire vertoond over Nederlanders in Rusland.

 • Culturele uitwisseling tussen het Oosten en het Westen

  13 december 2023 

  Jonge onderzoekers en studenten Slavistiek, Russische Studies en andere relevante disciplines uit de geesteswetenschappen van Nederlandse universiteiten gingen in op de crossculturele verbindingen tussen het Oosten en het Westen en presenteerden hun werk.

 • Noch een land, noch een kerkhof

  22 april 2023 

  Onder de titel Noch een land, noch een kerkhof ging deze lezing over het lot van Russische schrijvers van de 20e eeuw (onder anderen over Achmatova, die niet onder een vreemde hemel wilde leven en over Brodsky die niet in vreemde bodem begraven wilde worden).

  Lezing en discussie gehouden door dr. Peter van Nunen.