Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
We nodigen u uit om kennis te maken met onze artists-in-residence, onderzoekers en gastdocenten.
Interviews met onderzoekers

Het eerste interview in deze serie is met Pim Zwier: film- en fotokunstenaar uit Amsterdam die onder andere archiefonderzoek doet naar de geschiedenis van Nederlanders in Rusland. Pim Zwier was artist-in-residence van het NIP in 2018 en 2019. Hij heeft tijdens zijn verblijf een mooi fotoproject gemaakt over de kunsten in de stad.
Deze serie is voorbereid en opgenomen door Lotte Timmermans, studente aan de universiteit Leiden, stagiaire van het NIP in oktober-december 2019.

"Ik heb een hele grote voorliefde voor persoonlijke verslagen die zijn nagelaten. Correspondenties, dagboeken, of een autobiografie. Ik vind het heel spannend om te kijken hoe iemand zijn eigen tijd heeft beleefd." 

Het volgende intervieuw is met theoloog-filosoof, promovendus aan de Universiteit van Tilburg Pascal Huiting die onderzoek doet naar de overeenkomsten tussen de filosofen Kierkegaard en Solovjov. Hij woonde en werkte vanaf maart 2019 tot maart 2020 in Sint-Petersburg. Op het NIP is hij altijd een graag geziene gast.